Biografija

Zoran Kojčić je filozof i autor, filozofski praktičar i filozofski savjetnik. Magistrirao je filozofiju i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a doktorirao filozofiju na Sveučilištu sv. Kliment Ohridski u Sofiji, Bugarska, s tezom o performativno orijentiranom filozofskom savjetovanju.

Filozofskom praksom se bavi od 2011. godine, od kada je zabilježio preko dvadeset sudjelovanja na domaćim i međunarodnim znanstvenim konferencijama na kojima je izlagao radove o filozofiji odgoja i filozofskoj praksi. Redovito objavljuje stručne i popularne radove u domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama.

Njegov stručni rad usko je vezan uz proučavanje sokratske metode i filozofskog savjetovanja, a Zoranov profesionalni rad vezan je uz suradnju s udrugama, školama, tvrtkama i pojedincima koji žele istražiti dublje životne probleme. Zoranova metoda u filozofskom savjetovanju naziva se performativno orijentirana metoda (POM) i ima za cilj rad na konkretnim rješenjima životnih problema.