Biografija

Zoran Kojčić je filozof i autor, filozofski praktičar i filozofski savjetnik, magistrirao je filozofiju i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku, pohađa doktorski studij iz filozofije na Sveučilištu sv. Kliment Ohridski u Sofiji, Bugarska.

Filozofskom praksom se bavi od 2011. godine, od kada je zabilježio preko petnaest sudjelovanja na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima na kojima je izlagao radove o filozofiji odgoja i filozofskoj praksi. Redovito objavljuje stručne i popularne radove u domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama, od kojih su najzapaženiji oni u Filozofskom magazinuMetodičkim ogledima, H-Alteru, Zarezu te knjizi The Socratic Handbook (LIT Publishing, Germany, 2015). Zoran je također autor filozofskog romana Hod kroz…, objavljenog u Beogradu 2014. godine.

Nakon uvođenja prakse filozofskog cafea u Hrvatskoj, Zoran se intenzivno bavi i gotovo svim drugim oblicima filozofskih praksi – od vođenja radionica kritičkog mišljenja na fakultetima, u školama, udrugama i organizacijama, sve do individualnog filozofskog savjetovanja za tvrtke i pojedince.

Njegov stručni rad usko je vezan uz proučavanje sokratske metode i filozofskog savjetovanja, a Zoranov profesionalni rad vezan je uz suradnju s udrugama, školama, tvrtkama i pojedincima koji žele istražiti dublje životne probleme. Zoranov je stav da se svi ljudi mogu baviti filozofiranjem, odnosno zdravorazumskim razmišljanjem pretočenim u jasan dijalog s drugima.